download-1

Oud-Hollandse wafels

Overheerlijk

Net als voor Luikse wafels wordt gistbeslag gebruikt. Kaneel is een klassiek ingredient, eventueel ook gember.

Voor 1 liter beslag =  8+ wafels

250 gram bloem

225 ml melk

150 ml water

2 eieren

100 gram boter, gesmolten

20 gram verse gist

1 mespunt zout

1 theelepel kaneel

1 kopje poedersuiker

Zeef de bloem.

Los de gist op in wat lauwe melk. (Houdt wat melk achter. Bak een wafel om te controleren of nog extra melk aan toegevoegd dient te worden aan het beslag.)

Maak met een garde een glad beslag van alle ingredienten.

Laat het beslag zo’n 30 minuten rijzen onder een theedoek op een warme plek.

Verwarm zo’n tien minuten van tevoren het wafelijzer voor en vet het ijzer alleen voor de eerste wafel in met olie of boter.

Doe wat beslag in het ijzer en bak de wafels in zo’n drie minuten gaar en goudbruin.

Laat ze even afkoelen en bestrooi ze dan met een mengsel van kaneel en poedersuiker.

Sluit Menu